2016. augusztus 30., kedd

Sugallatok megjelenés - a tündérmesék és én

Hadd dicsekedjek egy picikét :) 

Az előző posztomban szereplő, moodboard alapján készült oldalam júniusban kihívásnyertes lett a Sugallatok blogon, így enyém lett az a megtiszteltetés, hogy júliusra én készíthettem az adott hónap inspirációs oldalát (és persze nyertem tökjó papírokat és egy adag átlátszó gessot is, de ez mindemellett igazából szinte már mellékes).

Szóval a júliusi moodboard a tündérmesékről szólt.


Minden kislány - én is - tündérmeséken nő fel, ahol a királykisasszonyt egyszer csak megtalálja a szerelem (szinte szó szerint, hisz egyetlen mesében sem láttuk, hogy Hófehérke vagy Csipkerózsika azért öltözne dögösen, hogy minél több pasi hívja meg koktélra egy szombati bulin, vagy egyik sem szólít le idegen pasit az utcán hogy helló, bejössz nekem...), a szőke herceg felfigyel rá, beleszeret első látásra - Disney-ék esetében sokszor hallásra, mert ugye minden királykisasszony énekel -, és megküzd akár egy boszorkánnyal, akár egy sárkánnyal szíve hölgyéért, akivel aztán majd boldogan élnek, amíg meg nem halnak. 

Felnőttként a legtöbb kislány nagylány már rájön, hogy ez nem teljesen így működik: a herceg, sok esetben, ha meglát egy szebb/újabb/izgalmasabb másikat akkor tovább áll, vagy mégsem olyan szép az az élet együtt és azért lép le, esetleg csak kiderül, hogy az első látásból-hallásból még nem lesz igazi szerelem, és a rózsaszín köd elmúltával mindenki keresi az új rózsaszín ködét (létezik ilyen szó egyáltalán?). Ennek ellenére mind szeretünk hinni benne, hogy a csoda létezik, még ha nem is olyan szirupos mázban, ahogyan azt a mesékben láthattuk - esetleg kiderül, hogy az előző csalódások mind csak a szükséges bonyodalmakként funkcionáltak, hogy utána mégiscsak meseszerűen történjen minden. 

A tündérmesék világa mindig egy kis simogatás a léleknek, egy cseppnyi varázslat, ami nélkül kár lenne bárkinek is felnőnie (akkor is, ha most megkapom, hogy túl rózsaszín a lelkem). Ezért fogott meg ez a tábla ennyire :) Egyszerre látom benne Alízt, Csipkerózsika tündér keresztanyját, Pöttöm Pannát... és úgy döntöttem, én is mesefigurásra veszem az oldalam (pláne, hogy egyébként sem találtam volna megfelelő fényképet hozzá :D). Ezen most nem lesz fotó, rajzolni fogok. Persze az én rajztudásom nem egy nagy kaland, de azért néha próbálkozom :)

Használtam még gessot az alapozáshoz, gelatos-t és misteket az alap festéséhez, mica-pelyheket mint tündérport, pillangó matricát, ágacskákat - minden tündérmesében van erdő -, virágokat, stencileket, kis csillám mistet... és már kész is volt.

Íme az én inspirációs oldalam:
A rólam megjelent cikk pedig alább olvasható: http://www.sugallatok.hu/vendegalkotonk-herencsenyi-dorka/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése