2016. augusztus 30., kedd

Scrapbolt augusztusi kihívás

A scrapbolt augusztusi kihívása ismét nagyon bejött :) Olyan ötletes, amit egyszerűen nem hagyhattam ki... (maga a tartalma itt található)

Andi egy fantasztikus táblát hozott, ami bár moodboard, de mégsem teljesen az. A táblán 4x4 kép szerepel, így ez egy úgy nevezett "tic-tac-toe" játék: választasz magadnak egy sort/oszlopot/átlót, és az abban szereplő elemeknek valamilyen módon meg kell jelenniük az alkotásodon. Mondom, hogy izgi :) Íme a tábla:


Egyébként egyáltalán nem könnyű válogatni róla, mert valójában minden sorban van egy elem ami bejön :D De valahogy egyik sem teljes egészében voltam én, illetve nem sok ötletem volt, melyikhez is nyúlhatnék. Egy dolgot tudtam: egy, a tavalyi nyereményfotózásomon készült fotót szeretném rátenni magamról (mert a kihívás része volt, hogy magunk legyünk a téma). Ez mondjuk eleve behatárolt 1-2 dolgot: a piros hajam pl kizárta a rózsaszínt, így az első sor, oszlop és az egyik átló kiesett. A motor miatt annyira a pillangót sem éreztem oda valónak, túl tündibündi. Így a 3. és 4. oszlop is kiesett, a 3. sorral együtt. Maradt a 2. oszlop, a 2. és a 4. sor, illetve a másik átló. Őszinte leszek, a bal alsó csücsökben lévő fekete csillanó vízpaca nekem nem nagyon mozgatta meg az agyamat, így szerencsésen kizártam azt is, amiben ez szerepelt. Hurrá, már csak két opció! Ebből meg már bevallom, leginkább a 2. oszlop tűnt igazán izgalmasnak, így ezt választottam.

Ez alapján szükségem volt arany csillagokra (köszi, AliEdwards <3), feketére (ez már a kabátommal is adott, de na...), pöttyökre, illetve valami geometrikusra... mivel sajnos geometrikus csipim nincsen (ezt majd mindenképp pótolni szándékozom), így megkértem Annát, hogy mivel neki van Cameoja (esküszöm, ha nyerek a lottón én is szeretnék egyet), vágjon nekem feketéből egy dögös  hátteret. :) 

És kezdődhet az alkotás! Gessoztam az alapot - tegye fel a kezét aki már várta :D -, majd arany ecoline festékkel körbekentem a fotó tervezett helyét és stencileztem arany glitter pasztával. Erre jött rá a háromszöges háttér, az arany csillagok, háromszögek, majd fehér kerettel a fotó, Ez alá raktam be egy kis arany pöttyös papírt, illetve ide került egy kis pöttyös zászlócska is - egyébként az alatta lévő fekete is arany pöttyös, csak az nem látszik eléggé :/. Kellett még néhány arany epoxy pötty, illetve a két felirat - ahogy Merika tanfolyamán tanultam, ha van vízszintes az oldalon, jelenjen meg egy függőleges is... ;) Egy kis varrás-bélyegzés, és késznek is nyilvánítottam. Azért jó utolsó percben elkészülni egy kihívásra, mert viszonylag keveset kell várni vele, hogy én is közzé tehessem. :D 

Íme:


1 megjegyzés: