2012. szeptember 16., vasárnap

Blogos kérdezz-felelek

Belya megkért a blogján, hogy a Libster Award-os blogos kérdezz-felelekben én is részt vegyek, így most írok kicsit magamról is, mivel már elég rég írtam bármit is, és amúgy is kifejezetten megtisztelő, hogy pont rám gondolt :) 


A szabályok a következőek:

- Mindenkinek 11 dolgot kell mondania magáról
- a jelölő mindegyik kérdésére válaszolni kell
- 11 kérdést kell feltenni a jelölteknek
- 11 embert meg kell jelölni és linkelni
- nincs visszaadás/visszajelölés


Kezdjük a 11 dologgal magamról...



1. Mint kreatívblog-írótól, tőlem is az lenne a természetes, ha mindig lennének új, és megkapó ötleteim amik egyediek és mégis frappánsak, ötletesek, de megvalósíthatóak. Hát, hogy őszinte legyek, nálam az ihlet nagyon ritkán jön magától... Általában a neten nézelődöm, és mások alkotásaiból - akár más anyagból és technikával - ha látok olyat, ami számomra érdekes, azt beleépítem a saját kis mütyűrjeimbe. Ilyen volt pl. a virágos medál , aminek a technikáját itt láttam először. És persze hazudnék, ha nem mondanám, hogy a többi gyurmás lány kreálmányai is hatással vannak arra, amiket csinálok :) Nagyon tetszenek a hímzett vintage nyakláncok és gyűrűk is, a virágos kedvem általában tőlük jön... :)


2. Ha nincs sikerélmény, hetekre elmegy a kedvem... Mint az utolsó bejegyzésben láttátok, nagyon készültem a Vigalomra, de sajnos a várt siker elmaradt... összesen csk pár láncot sikerült eladni, amiért igencsak megcsappant az önbizalmam, így elő se vettem a gyurmát tegnapig, amikoris Belyának csináltam rendelésre egy láncot :) Nemsokára írok is róla, de az egy külön poszt lesz

3. Halmozom az alapanyagot. Ami csak megtetszik, és valamikor még hasznosíthatónak látszik, azokat mind-mind félreteszem. Ilyenek pl. a gyöngyök, pár fogpiszkáló, parafadugók, csillámok, strasszok.. hogy mikor mi lesz jó, azt soha nem lehet tudni :)

4. Képes vagyok ugyanazt megcsinálni 3-4szer egymás után, csak hogy tökéletes végeredményt adhassak át. Ha valamiért nem tetszik, vagy úgy érzem, hogy szebben is meg tudtam volna csinálni, egyszerűen újra kezdem... sosem adnék ki olyat a kezeim közül, amit én magam ne hordanék.

5. Sokszor a legegyszerűbb eszköz a legnagyszerűbb. Nincs szükség gyurma nyújtó- ra, tökéletesen megfelel olyan eszköz is, ami otthon megtalálható... persze, nyilván ha az ember nem sajnál rá semmi pénzt, akkor jó dolog, de én pl sima borotvahabos kupakot használok. Tökéletesen alkalmas nyújtásra és sima lapításra is :)

6. Szeretem ha rend van körülöttem. Rendetlenségben nemcsak, hogy nem találok semmit, de ha túl sok minden van elől egyszerre, akkor nincs elég helyem ahhoz, hogy maga a gyurma és a leendő kreálmány elférjen. Emellett a nedves törlőkendő elengedhetetlen: ha nem használom, a különböző színekkel összekenem az egészet...elég csúnya, ha pl. a fehér gyurmában kis kék maszatok vannak a kezemről.

7. Nem szoktam tömegesen gyártani semmit. Amiket csinálok, azok általában egyediek, maximum 2-3 hasonló darab készül. Nyilván, ha megrendeli valaki, akkor csinálok többet, de magamtól sosem csinálok ugyan olyanokat. Nincsen benne kihívás.

8. Nagyon mérges tudok lenni, ha valami nem sikerül :) Főleg, ha az utolsó lépések rontják el 1-másfél óra munkáját, és kezdhetem elölről...

9. Ölben dolgozom... sajnos nincsen íróasztalom, de ha elköltözünk azért szeretnék egyet. :)

10. Rettegek a pókoktól, és undorodom a fürdőszoba padlóján lévő hajcsomóktól. Annak ellenére, hogy egészen valószínű, hogy az enyémek... :D

11. Minden vágyam egy olyan doboz, amiben az elékszült ékszereket szépen egyenként tudom rendezni és tárolni... lehet, hogy egyszer majd csinálok egyet, mert boltban ilyet még sosem találtam :(

11+1. Nem értek a photoshophoz, pedig a fotóknak jó hátteret adni, vagy kicsit feldobni és egyedivé tenni nagyon jó lenne. :(

Belya kérdései és a válaszaim:

1. Ha ki kéne választanod egy idézetet, mely jellemezné a mostani céljaidat, értékeidet, melyik lenne az?
"Nem próbálok másoknál jobban táncolni. Csak magamnál jobban." Mihail Nyikolajevics Barishnikov 
Természetesen mindezt a gyurmára vonatkoztatva :)

2. Van-e olyan könyv/könyvek, amik meghatározták életutadat, illetve pályaválasztásod?
A munkámat egyik sem igazán... amit beleépítettem a személyembe az gyakorlatilag szinte minden könyv, de leginkább talán Eleanor H. Porter: Az élet játéka volt... Megtanított, hogy a legrosszabbnak tűnő dolgokban is megpróbljam a lehető legjobbat meglátni, és ki tudjam hozni belőle a legtöbbet.

3. Mikor, és mi motivált arra, hogy blogot indíts? 
Amikor elkezdtem gyurmázni, maximum barátnőm tapasztalataiból tanulgattam...sajnos mindenki félti a kis tudományát, így akiknek lenne kedve alkotni vagy rájönnek maguktól, vagy youtube-on keresnek többnyire angol videokat és vagy értik, vagy nem... szóval indítottam egy blogot, amin leírom a praktikákat, és ahol ha valakinek kérdése lenne, igyekszem válaszolni rá :)


4. Milyen volt a fogadtatása?
Szerintem többnyire maximum ismerősök olvasnak. Nem nagyon találtam még olyat, aki olvasna és nem ismerem, vagy pedig csk nem tudok róla... mindenesetre remélem, hasznosnak bizonyulok. :)


5. Van-e személyes élményed a blogos olvasóközönségeddel?
Többnyire a barátaim, hiszen mint írtam, többnyire csak ők olvasnak :))

6. Ismerőseid/barátaid/kollégáid tudják, hogy a neten publikálsz?
Akiket érdekel amit csinálok, azoknak megmutatom...nem kifejezetten szoktam mindenki arcába tolni, csak ha látom rajta, hogy érdeklődik :) Szóval egy részük tudja.

7. Melyik országba utaznál legszívesebben?
Húúú, imádok utazni, így nagyjából mindenhová :) Szeretném megnézni Párizst, hogy valóban olyan romantikus-e, mint ahogy mondják...szeretnék egyszer Amerikába menni, és hetekig csak motorozni és ott megszállni, ahol épp sikerül...szeretnék Thaiföldön oroszlánparkba menni, a sivatagban tevegelni Afrikában, vagy tengeri hajóútra menni néhány hónapig, különböző kikötési helyszínekkel...és az óceán...óóh, az a csodás Atlanti óceán isteni volt Tenerifén, oda pl. nagyon szivesen visszamennék :)))

8. Ha ide magaddal vihetnél egy írót/költőt 1 hétre, ki lenne az?
Na erről fogalmam sincs...inkább könyveket vinnék, különböző íróktól de nem csak egy hétre :)

9. Melyik az a könyv amit minden fenntartás nélkül ajánlani tudnál nekünk?
A már korábban leírt Eleanor H. Porter- Az élet játéka, esetleg a Trónok Harca összes, vagy a Harry Potter összes.. de fenntartások nélkül egyiket sem, hiszen mindenkinek egyéniségétől függ, mi tetszik neki.

10. Ha van példaképed, és publikus a személye, oszd meg velünk, és azt is, miért épp rá esett a választásod.
Alkotói körökből esetleg Laura, főként mert egyedi és ötletes, de leginkább igényes munkákat készít.
Egyébként pedig több példakép is áll előttem... a nővérem és unokanővérem is.. a nővérem a türelméért és precizségéért, unokanővérem pedig abban, hogy milyen szülő szeretnék majd egyszer lenni. 

11. Ha teljesülhetne egy kívánságod, mi lenne az? (csak magadra vonatkozhatna, világbékét, és az éhezés megszűnését nem kérheted.) 
Szeretném, ha sikeresek lennének amiket csinálok, és ne csak magamnak gyártsam őket. Ha nem az alkotói kívánság, akkor arra vágyom, hogy mindig legyen türelmem és energiám azokra, akiket szeretek :)

Nem nagyon vannak olyan ismerőseim, akik hasonló blogot vezetnek, és ugye visszakérdezni felesleges lenne, meg tilos is... szoval egyedül Annának tenném fel ugyanezeket a kérdéseket, ha netán ellátogat ide és látja :) Meg persze az olvasóim is válaszolhatnak amikre szeretnének, mindenki válaszára kiváncsi vagyok!! 

2 megjegyzés:

  1. Köszi, hogy kitöltötted! Ha legközelebb jössz, tartok neked Photoshop gyorstalpalót :)

    VálaszTörlés
  2. Aaah koszonom, az ram ferne... :D Varom majd a fotot! :))

    VálaszTörlés