2016. december 28., szerda

Az eddigi legnagyobb projekt: mixed media album, ajándékba

Egy ideje már beszippantott a mixed media világa - azt hiszem, ez a legutóbbi munkáimon is eléggé látszott -, így most olyan albumot készítettem, ami teljes mértékig ezt a technikát zárja magába. 

Az ötlet először egy vászon- vagy sima oldal lett volna, hiszen leendő sógorék gyönyörű kisfiáról rengeteg szuper kép készült. Kértem is őket, hogy a kedvencüket küldjék át nekem, mert kedvem támadt alkotni róla nekik valamit, így célszerű lenne a kedvencükből. Nos, az nem volt. Mindet szeretik, válasszak. Én meg képtelen voltam :D Így aztán fogtam mindet, előhívattam őket - a színes, Zsombis fotókat 10x15-ös, míg a családi/apás/anyás képeket A4 méretben. A koncepció szerint amin csak Zsombor van, azok a színes képek, a nagyok pedig fekete-fehérek. A színes képek a korábban nyert papírkészletem, a 7dots studio - Domestic Goddess papírjaira készülnek, a nagy fotós oldalak fehér alapkartonra. 

Aztán nekiláttam... amikor kedvem/időm volt, megcsináltam 1-1 oldalt. Az albumba kötést a végére hagytam, már csak azért is, mert ötletem sem volt még, hogyan fogom csinálni :) Egyelőre csak élveztem az oldalak készítését. 

Az összes oldalhoz nagyjából ugyanazt a színvilágot használtam - arany, barna, kék, lila -, illetve nagyjából hasonló díszítőelemeket, stencileket, bélyegzőket...stb., hogy az összhang meglegyen. Ez egyébként nagyban megkönnyítette az előzetes készülődésem 1-1 oldalhoz, amik összeszedése után már sokkal könnyebb volt alkotni :) Az albumhoz szinte minden kellék a sugallatok webshopból, a NőiCsizma webshopból, illetve a Pantonból (az albumkötéshez szükséges papírok) származik. Teljesen rákattantam a 13arts termékekre: mistek, selyemporok, mica pelyhek, darák, szivárványporok, gesso, modellpaszta és az új favorit: a gel medium. (Szóval ha valaki meg akar lepni, ezekkel sosem lehet mellényúlni :D) A legnagyobb nehézségem abban rejlett, hogy míg ez az egész technika elég lányos, valahogy össze kellett hozzak egy összhatásában babás, finom, mégis kicsit fiúsabb egészt... remélem, sikerült.

Muszáj volt egy idő után sietnem az alkotással, a pocakbérlő már nem igazán szereti, ha görnyedek a kanapén... erre asszem muszáj lesz valami átmeneti megoldást találni :) De persze így sem lettem időben kész: Reni szülinapja (október) lett volna az első cél, de végül csak most karácsonyra sikerült átadni nekik... remélem, legalább annyira szeretik majd, mint amennyire én szerettem csinálni :) 

Köszönettel tartozom Merikának az oldalak közé adott elválasztókért, Fiáth Móninak a sizzix-szel vágott kis levélkékért, a Sugallatok csoportnak, hogy véleményezték az összes elkészült oldalam, Tikának, mert a tanácsai nélkül sosem lett volna az egésznek album formája, és persze a Kedvesnek, aki véleményezett, bátorított, és tűrte a kuplerájt, amit magam köré teremtek alkotás közben... :D 

A többiről meséljenek a képek: 


A borítóVégül pedig picit dicsekednék... :) A két anyás-Zsombis oldallal novemberben kiemelt alkotó lettem a Sugallatok blogon :) 
1 megjegyzés: